Kan je moeilijk kleur bekennen? Met een witte keuken zit je altijd goed.

De kleur kiezen van een keuken is tegelijk de makkelijkste en de moeilijkste keuze. Makkelijk, want je volgt gewoon je eigen smaak en gevoel. Moeilijk, want het kleurenpalet is immens groot. Raak je er niet uit? Ga dan voor een witte keuken. De populairste kleur, en dat heeft zo zijn redenen.

tijdloos witte keuken van Boncquet in een loft

Een witte keuken is tijdloos

Met een knipoogje naar zanger Luc De Vos kan je het zo samenvatten: kleurentrends komen, kleurentrends gaan, alleen een witte keuken blijft bestaan. Het is een classic. Vooral mat wit is nu bijzonder populair. Niet alleen in keukens, ook in design, mode, interieur, auto’s … Een trend binnen deze trend is ‘kleur op kleur’: volledige uniformiteit waarbij het werkblad, de kasten en al de rest dezelfde kleur hebben. Heel stijlvol.

Wit combineert mooi met kleurrijke vloeren en muren

Bij wit past zowat elke andere tint. Superhandig als je een nieuwe keuken plaatst: je bent gerust dat wit mooi harmonieert met de kleur van je vloer en van je muren. Maar zelfs als de keuken er een aantal jaren staat en je wil eens een ander accent, heeft die witte keuken zijn voordelen. In plaats van je keuken te vervangen, herschilder of herbehang je gewoon de muren. Veel goedkoper, en de keuken voelt helemaal als nieuw!

familie bij accentmuur in een witte keuken van Boncquet
keuken currygeel kleur Boncquet

Een witte keuken vermijdt spijt

Sommige mensen stelen graag de show met wilde kleuren. Geen probleem, alles kan, maar hou er wel rekening mee dat je daar elke dag moet in leven. En dan raak je misschien wel uitgekeken op oranje, currygeel, fuchsia of wat ook de kleur is van je favoriete voetbalploeg;-) Extra argument: al te trendy kleurtjes verdwijnen vaak even snel als ze zijn gekomen, ze zijn vlug uit de mode.

“Een witte keuken is als een grijs metallieke auto: je doet er nooit iets verkeerds mee.”

Waarom flashy kleuren het sowieso minder doen

Het is allemaal de schuld van Jeroen Meus, Pascal Naessens en Sofie Dumont! Even ernstig nu: door de vele kookprogramma’s en –boeken beseffen mensen dat hun keuken niet zozeer dient om mee te pronken, maar om in te koken en te leven. Pronken is uit, samen genieten is in! Ook jij pakt toch liever liever uit met een knalprestatie in de keuken dan met een knalkleur? Investeer dus vooral in goede toestellen en in de kwaliteit van de kasten en hecht minder belang aan al te opvallende tinten.

flashy rode kleur van een Boncquet keuken
witte keuken met roze accentkleur van Boncquet

Toch liever wit met een combinatiekleur?

Hou je niet zo van die uniformiteit, combineer dan met andere kleuren. Een deel van de keuken wit, een ander deel in een andere kleur? Moet kunnen. Maar let wel op: kies altijd een totaal andere accentkleur dan een tint die heel dicht bij wit ligt. Een voorbeeld: beige met wit is heel lelijk. Zwart en wit daarentegen is een sterke combinatie.

Kleine keuken, altijd wit?

Sommigen denken dat een kleine keuken zeker wit moet zijn, omdat dit het ruimtegevoel vergroot. Dat klopt slecht gedeeltelijk. Het is vooral de combinatie van wit met een goed gekozen wandkleur die het gevoel van een grotere ruimte versterkt. Een zwarte keuken met witte accenten geeft dan weer een groter dieptegevoel. Vraag raad aan je keukenbouwer.

witte keuken in kleine ruimte vergroot ruimtegevoel, Boncquet
witte keuken of andere effen kleuren voor je Boncquet keuken

Helemaal geen wit?

Welke andere kleuren doen het momenteel goed? Vooral de effen kleuren zijn in: grijstinten, beige tinten, zandkleuren … Ook hout is een blijvertje, maar dan eerder te gebruiken als accent, het brengt wat leven in de keuken.

Een witte keuken behoudt zijn verkoopwaarde

Als je zelf in je huis of flat gaat wonen, is dit niet zo belangrijk, maar wil je je woning verhuren of weet je nu al dat je het huis binnen enkele jaren verkoopt, dan is die witte keuken een solide investering. Denk toekomstgericht!

witte keuken verkoopwaarde, Boncquet

    Hierbij geef ik toestemming aan Boncquet om mijn gegevens te gebruiken en mij via e-mails, mailings of nieuwsbrieven te blijven inspireren.

    Ja, ik wens gecontacteerd te worden voor een vrijblijvende afspraak.

      Hierbij geef ik toestemming aan Boncquet om mijn gegevens te gebruiken en mij via e-mails, mailings of nieuwsbrieven te blijven inspireren.