Mooie keuken kopen? Met deze 9 tips ben je goed voorbereid.

Iedereen wil een mooie keuken. Maar ‘mooi’ is zowat het meest relatieve woord dat er bestaat. Het gaat om persoonlijke voorkeur, smaak. Maar natuurlijk ook om kwaliteit van de materialen. Tegelijk moet je met je budget rekening houden. Ontdek hier 9 nuchtere tips die je toch doen dromen.

Trendy mooie keuken kopen bij Boncquet, tips bij de voorbereiding

Tip 1: Volg niet blindelings de laatste keukentrend

Trendy is vaak synoniem voor heel mooi. Maar wat vandaag supertrendy is, is morgen misschien al gedateerd. Je wil toch niet na enkele jaren weer een nieuwe keuken kopen? De uitdaging is dus om tegelijk trendy en tijdloos te zijn. Al eens aan hoogglans gedacht? Een van dé trends van het moment. Maar in combinatie met een kristalwitte kleur bijvoorbeeld geef je het geheel een tijdloos cachet.

Tip 2: Al aan greeploos gedacht?

Greeploos is in. En terecht. Het geeft een mooie keuken een strak cachet. Het past uitstekend in landelijke stijlen of moderne keukens. Je kiest tussen heel wat greeploze systemen: deuren met achterliggende greeplijst, pushpull-systemen, tip-on (even aanraken volstaat), zelfs servodrive (elektrische bewegingsondersteuning bij het openen) … elk met zijn kenmerken en voordelen die je keukenbouwer graag toelicht.
mooie industriële keuken Next125 van Boncquet, kast greeploos, tips bij de voorbereiding
design stoel in mooie Boncquet keuken, detail handgreep, tips bij de voorbereiding

Tip 3: Kleine details maken een groot verschil

Sommige keukenbouwers besteden weinig aandacht aan de details. Jammer, want die detailafwerking geeft echt een meerwaarde. Ben je bijvoorbeeld toch geen liefhebber van een greeploze keuken, dan kan je best wel knappe dingen doen met de grepen en de knopjes van de kastdeuren: ze aanpassen aan de vorm of de breedte van je kastdeur, een licht kleuraccent toevoegen …

Tip 4: Ga voor een uniforme look

Prachtig toch als alles één geheel vormt? Hou daar rekening mee bij de keuze en de afwerking van je toestellen: die bepalen mee het uitzicht en ze hoeven niet per se in inox te zijn. Zo harmonieert een witte keuken perfect met witte toestellen. En een stoere zwarte keuken met zwarte toestellen. Kost geen cent meer. Of waarom maak je je keuken niet in dezelfde tinten en materialen als de meubels van je woonkamer? Gedurfd, maar architecturaal heel knap!
koppel in mooie Boncquet keuken, uniforme zwarte kleur, tips bij de voorbereiding
Mooie keuken Next125 van Boncquet met kookeiland en contrastkleuren, inspiratie en tips bij de voorbereiding

Tip 5: Of juist niet uniform: werk met contrasten

Zachte contrasten zijn perfect mogelijk: een landelijke stijl heeft vaak eerder een matte uitstraling van het werkblad, die je combineert met fronten in houtkleur. Een moderne keuken nodigt uit om harder te contrasteren. Volledig wit met zwarte accenten bijvoorbeeld.

Tip 6: Strakke lijnen, straf design

Ook strakke lijnen maken je keuken net dat tikkeltje mooier. Kies bijvoorbeeld voor spoelbakken of een kookvlak in vlakbouw. Dat betekent dat de rand van de spoelbak of kookvlak één geheel vormt met het werkblad. En mooi meegenomen: je houdt ook je budget strak in toom – vlakbouw is enkel een kwestie van persoonlijke smaak.
Mooie keuken Boncquet strak design kookeiland
Schuifdeuren kast in een mooie keuken Next125 Boncquet, tips bij de voorbereiding

Tip 7: Soms is een mooie keuken meer dan een kookplek

Is de keuken de trots van je woning en pak je er graag mee uit? Durf dan gaan voor een opvallende kleur of een aparte materiaalkeuze, zoals een betonnen werkblad. Of hou je het liever discreet? In dat laatste geval zijn schuif- of inslide deuren een aanrader. Zo verberg je je keuken of je fornuis als je niet aan het kokerellen bent.

Tip 8: Waarom niet mooi én ecologisch verantwoord?

Onze planeet heeft het lastig. Zelfs als je een keuken kiest, kan je daarmee rekening houden. Denk maar aan zuinige toestellen of aan de keuze van materialen: het ene materiaal is duurzamer in productie dan het andere. Sommige producenten engageren zich ook om mee te werken aan herbebossing. Beperk je ook niet per se tot een keuken in een basisuitvoering: betere kwaliteit van de fronten zorgt ook voor extra duurzaamheid, zodat de materialen langer meegaan. Voor alles wat je niet moet herstellen of vervangen, zijn er geen nieuwe grondstoffen uit de natuur nodig!
groen bos als symbool voor mooie duurzame keukens Boncquet
Mooie keuken kopen, overleg met Boncquet expert

Tip 9: Neem je tijd voor overleg met een expert

Gouden regel: hoe mooier je kan verwoorden wat je wil, hoe mooier je keuken wordt. Stap daarom gerust naar je keukenbouwer met knipsels uit magazines. Of maak een Pinterest-pagina met inspirerende voorbeelden. Het is de ideale basis om met je keukenbouwer rustig te overleggen en de juiste keuzes te maken.

    Hierbij geef ik toestemming aan Boncquet om mijn gegevens te gebruiken en mij via e-mails, mailings of nieuwsbrieven te blijven inspireren.

    Ja, ik wens gecontacteerd te worden voor een vrijblijvende afspraak.

      Hierbij geef ik toestemming aan Boncquet om mijn gegevens te gebruiken en mij via e-mails, mailings of nieuwsbrieven te blijven inspireren.